Skip to main content

Anton’s terugblik op 10 Jaar bij Nobleo: “Genchi Genbutsu”

“Genchi Genbutsu” het Japanse principe om naar een locatie en de omstandigheden ervan te gaan en deze direct te observeren om eventuele problemen te begrijpen en op te lossen.

Het is een moment om te vieren en te herinneren. Het is met groot genoegen en trots dat we het werkjubileum van een gewaardeerde collega mogen vieren, die al een decennium lang zijn expertise en passie heeft ingezet om Nobleo naar nieuwe hoogten te tillen. Ter ere van dit bijzondere moment hebben we Anton geïnterviewd en samen teruggekeken naar de afgelopen 10 jaar bij Nobleo. In dit interview deelt Anton niet alleen zijn carrière pad en projecten, maar ook zijn inspiratie en waardevolle lessen die hij heeft opgedaan.

Een Toevallige Ontmoeting: Het Begin van het avontuur

Het begon allemaal met een blik op LinkedIn. “Ik vind LinkedIn een fantastisch medium, want daarmee kan ik een beetje bijhouden wie waar zit.” Een nieuw hoofdstuk begon toen hij zag dat Philip was begonnen bij Nobleo. “Ik heb toen met Philip contact gezocht en via Philip ben ik dus met Jos in contact gekomen”. En zo begon de start van het avontuur van Anton bij Nobleo.

 

Van Philips Medical Systems tot Nedcar: De Weg van Succes

Antons carrière bij Nobleo begon met een opdracht bij Philips Medical Systems. Terwijl hij terugblikt, moet hij denken aan zijn tijd bij Nedcar, ver voordat hij bij Nobleo kwam. “Ze hadden toen een reorganisatie en ik kreeg mijn ontslagbrief van Peter Thissen. Daar ben ik hem eigenlijk nog steeds dankbaar voor.” zegt Anton. Dit onverwachte vertrek opende de deuren naar de consultancy en gaf zijn carrière een krachtige impuls. Na zijn werk bij Medical Systems haalde Anton Nedcar als opdrachtgever binnen en indirect heeft hij ook Peter binnengehaald. “Hij heeft mij buiten geflikkerd en ik haal hem weer binnen” lacht Anton. “Ik heb verschillende mensen uit mijn netwerk aan Nobleo geïntroduceerd, onder andere Jeroen, Ivo en Peter Lemke.”

Hoogtepunten van projecten

Door de jaren heen heeft Anton aan een reeks opmerkelijke projecten gewerkt, een deel daarvan heeft hij zelf binnengehaald. Bij Nedcar, Volvo Gent, Daf en Ebusco stortte Anton zich op projecten rond Linesideengineering, modellijnopzet en LEAN-implementatie. Zo heeft hij bij Nedcar de basis gelegd van de Masterlijst. “Iedereen was op zoek, binnen logistiek, als ik een product heb, waar is dan het Point Of Use in de lijn? Dus waar wordt het ergens In de lijn verbruikt of ingebouwd en niemand binnen logistiek kon dat eigenlijk vertellen. Omdat ik Nedcar ervaring had, wist ik dat je een Fundoshi hebt, dat is het Japanse woord voor werkbeschrijving, en in die Fundoshi stond precies aangegeven welke producten je moest monteren. Toen heb ik op een gegeven moment, met hulp van PE, de logistieke database gekoppeld aan de Fundoshi database. Daardoor kon ik precies achterhalen waar het product in de lijn verbruikt werd”. Bij Volvo Gent heeft hij laten zien dat je nooit te oud bent om te knutselen. “Op een middag zijn we boxen gaan knutselen, met papier, tape en plastic; en zo hebben we het proces gesimuleerd en naderhand dat omgezet in productie”. Verder heeft Anton de pizza meeting geïntroduceerd en heeft hij samen met oud-medewerker Ivo het begin gemaakt met simulaties binnen Nobleo.

De Magie van Simpele Oplossingen: Een Meesterlijk Advies

Wat is het geheim achter Antons consistente succes en doorzettingsvermogen? “Altijd om je heen blijven kijken naar mogelijkheden en oplossingen,” deelt Anton. Hij benadrukt het belang van eenvoud en het vermijden van onnodige complexiteit. Zijn advies voor de nieuwe generatie professionals binnen Nobleo is om te blijven leren en kansen te benutten. “Probeer met simpele middelen je proces in elkaar te zetten. Wat vandaag goed werkt kan morgen weer beter”

Een Decennium van Samenwerking en Groei: Nobleo’s Toekomst

Dus, wat drijft iemand om een heel decennium bij Nobleo te blijven? “Ik vind het een leuke club om te werken” zegt Anton. Hij heeft altijd de aantrekkingskracht gezien van een werkomgeving die niet alleen commerciële belangen nastreeft, maar ook betekenis en impact heeft op klanten en partners. Om processen te verbeteren met mensen samen op de vloer, dat vindt Anton het leukste.

Een Dikverdiend Jubileum

Op 1 augustus hebben we Anton’s 10-jarig werkjubileum gevierd, een mijlpaal die niet alleen zijn toewijding aan Nobleo viert, maar ook de impact van zijn werk en bijdragen aan ons team. Samen wensen we Anton het allerbeste voor de komende jaren, vol nieuwe uitdagingen, kansen en prestaties. Gefeliciteerd, Anton, en bedankt voor tien geweldige jaren bij Nobleo!