Skip to main content

Ervaring Green Belt training door Nick Smit

Over Nick

Een klein jaar geleden heb ik de master Systems and Control afgerond aan de TU/e. Mijn interesse in zowel procesmatig denken als technische- en Engineering vraagstukken, heeft mij doen besluiten om afgelopen september bij Nobleo Manufacturing te starten. In mijn rol als System Analyst & Industrial Engineer maak ik onderdeel uit van een projectteam, in samenwerking met Nobleo Technology, dat prototypes van actuatoren ontwikkelt en realiseert. Naast het realiseren van actuatoren heb ik de mogelijkheid gekregen om vanaf het begin onderdeel uit te maken van een projectteam binnen de programmalijn Manufacturing Intelligence. Bij dit project hou ik mij bezig met zowel de vertaalslag van de fabrieksprocessen naar modellen en data, als met de vertaalslag terug van de data uit onze ontwikkelde tooling naar verbeteringen en acties.

Green Belt

Mijn start bij Nobleo viel naadloos samen met de tien weken durende Green Belt training. De Green Belt training combineert de principes van Lean Manufacturing en Six Sigma in verbetertrajecten om verspilling tegen te gaan en procesvariatie te verminderen. Het gebruik van beide principes leidt tot verbeteringen in prestaties en behoud van de productkwaliteit. In mijn vooropleidingen heb ik weinig theoretische kennis opgedaan op het gebied van bedrijfskunde en procesmatige verbeteringen. De Green Belt training bood mij dan ook een uitgelegen kans om deze kennis, naast mijn werkzaamheden, in een korte periode op te doen.

Binnen mijn huidige projecten bij Nobleo heb ik nog niet de mogelijkheid gehad om de methode als zelfstandige oplossing toe te passen. Wel heb ik losse gereedschappen vanuit de methodiek kunnen gebruiken om onder andere procesvariatie in kaart te brengen en risico’s te mitigeren. Daarnaast zie ik bij een van mijn tijdelijke projecten, de resultaten van de door collega’s gedane verbetertrajecten en de waarde die het uiteindelijk voor onze klanten heeft opgeleverd.

Het draaien van twee vaste projecten en een tijdelijk derde project is voor mij erg leerzaam en uitdagend. Naast de projecten biedt het volgen van opleidingen en cursussen mij handvaten om mijzelf sneller te ontwikkelen. Door in groepsverbanden de trainingen te volgen leer je van elkaars ervaringen in projecten en pas je de theorie meteen toe. Het is ontzettend leuk om deel uit te mogen maken van dit team en ik kijk uit naar wat de projecten en de komende tijd bij Nobleo gaan brengen.

Meer weten?

Neem contact op met Nick via nick.smit@nobleo.nl of vul ons contactformulier in.

Neem contact op