Skip to main content

Klantendag Nobleo Manufacturing

By 2 december 2019Events, Nobleo Manufacturing

Op 26 november jongstleden is er een zeer geslaagde klantendag van Nobleo Manufacturing gehouden. Van 75 deelnemers, van in totaal 40 verschillende bedrijven, hebben we vele positieve en enthousiaste reacties mogen ontvangen over de presentaties, rondom het kernthema “New Level Manufacturing“.

 

De drukbezochte locatie in de Petrakerk in Eindhoven was het toneel om met vijf presentaties de onderbouwing van deze filosofie te doen plaatsvinden. Met een overduidelijke hint naar de slimste regio van Nederland werd de avond geopend door onze Directeur Jos Versleijen.

De eerste presentatie van de Nobleo way door Technisch Directeur Peter Thissen ging over de Automotive projectie op de High Tech Systems wereld. In vier stellingen wordt naast de bijna vanzelfsprekend grote verschillen vooral de nadruk gelegd op de vele overeenkomsten. Deze insteek is in de afgelopen maanden door een Master Student TU/e voorgelegd aan diverse stakeholders in de High Tech System Wereld. Het resultaat is in deze presentatie meegenomen en laat een zeer positief beeld zien over de mogelijkheden die het beste uit deze twee werelden biedt.

Hoe Nobleo Manufacturing dit al bijna twee jaar mag laten zien bij Volvo Cars in Gent wordt in de volgende presentatie uitgelegd door Peter Warnier, Senior Director Supply Chain aldaar. De Lean gedachte sluit naadloos aan bij de ‘ideal state’ visie van Volvo Cars. De ijzersterke combinatie van Lean en Logistiek over flow creëren, reduceren veel M² en zorgen voor integrale verlaging van kosten.

De volgende presentatie gaat over flow creëren van Nobleo Manufacturing bij een 1e en 2e tier leverancier van High Tech Systems. In beide bedrijven is de bestaande dock-productie via de flow gedachte voorgesteld, omgezet en geëvalueerd naar lijn-productie. Dank aan Pascalle ten Bloemendal, Industrial Engineer, voor de leuke presentatie.

In samenwerking met Nobleo Technology heeft de afdeling Projects bij monde van Rob Hendrikx, Managing Director, zijn ervaringen gedeeld. Over de waarde van een vroege deelname van verantwoordelijken en leveranciers van de serie productie bij aanvang van het ontwerp van een High Tech Module. Afgewisseld met een bezoek aan de werkplek van de afdeling Projects beneden in de Petrakerk. Daar werd onder de gepassioneerde uitleg van Frank Sperling, Technisch Directeur van Nobleo Technology, enkele voorbeelden uit de praktijk gepresenteerd.

Als afsluiting de eer om mee te mogen werken aan Nederlands hoop op energiezuinig vervoer. Wim van Stratum, Vice President Operations van Lightyear neemt ons mee in de voorbereidingen om de Lightyear One, de elektrische auto die zichzelf oplaadt met zonlicht, te gaan produceren. Nobleo Manufacturing ondersteunt met workshops en advies omtrent low en high volume produceren in de Automotive.

Met een gezellige netwerkborrel hebben we de zaken op een intieme wijze verder besproken. Dank aan diegene die onze overtuiging met presentaties hebben weten te onderbouwen.

 

Nieuwsgierig naar wat New Level Manufacturing voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op