Smart Industry Readiness Index

Ontgrendel het potentieel van digitale transformatie met SIRI!

In de moderne zakenwereld is digitale transformatie een cruciaal begrip geworden in diverse sectoren, waaronder de productiesector. Ondernemingen worden overspoeld met trends zoals Digital Twin, Cloud computing, machine learning en blockchain technologie, die allemaal veelbelovend lijken als investeringsrichtingen. Maar wat als deze trends niet de juiste focus hebben? Wat als er andere prioriteiten zijn die bedrijven eerst moeten aanpakken? Dat is waar SIRI om de hoek komt kijken!

SIRI, ofwel de Smart Industry Readiness Index, helpt bedrijven hun digitale transformatie te sturen. Het identificeert de digitale volwassenheid van de organisatie, prioriteert investeringen en creëert een gepersonaliseerde roadmap voor succes.

Als gecertificeerde SIRI-assessor biedt Nobleo Manufacturing waardevolle ondersteuning bij assessments en implementatie van verbeteringen. Onze assessoren, Peter Thissen en Berend Steenhuisen, analyseren bedrijfsprestaties op 16 dimensies, zoals Operations, Supply Chain en Talent Readiness. We stellen gedetailleerde adviesrapporten op met aanbevelingen, waarmee bedrijven weloverwogen investeringsbeslissingen kunnen nemen voor effectieve digitale transformatie en duurzaamheid. Dit rapport biedt tevens waardevolle inzichten voor duurzaamheidsinvesteringen, zoals het verminderen van materiaalverspilling en kosten. Hierdoor kan een bedrijf niet alleen de milieu-impact verminderen, maar ook kansen creëren en zich onderscheiden van concurrenten.

Hoe ziet een SIRI assessment eruit?

Een SIRI assessment begint met een onboarding call om het te beoordelen deel van de productieomgeving te bepalen. Daarna volgen twee workshopdagen, waarin onze SIRI-assessoren uitleg geven over de methodiek, jouw fabriek bekijken en scores toekennen aan alle 16 dimensies. Na analyse en discussie stellen we prioriteiten op basis van ons wiskundig model en geselecteerde KPI’s. Enkele dagen later ontvang je het volledige rapport, inclusief advies voor de prioritaire dimensies.

Wat kan Nobleo Manufacturing aanbevelen?

  • Investeren in digital twin technologie, waarmee een digitale replica van jouw productiesysteem wordt gecreëerd om productieprocessen te simuleren en optimaliseren.
  • Investeren in de ontwikkeling van een algoritme dat keuzes maakt voor logistieke goederenstromen, zoals het bepalen van de beste keuze wanneer er meerdere docks beschikbaar zijn. Zie hieronder een voorbeeld van een simulatie bij Volvo!

Lees hier het interview met onze SIRI assessor Berend Steenhuisen!

Wil je de mogelijkheden van een SIRI-assessment en de opvolging daarvan bespreken? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend overleg.

Is jouw bedrijf al klaar voor de toekomst?

Neem contact op