Maak kennis met: project Audit & Improve bij Schleifenbauer door Edward Goudsmits

Als lead Audit & Improve werkt Edward Goudsmits, namens Nobleo Manufacturing, al bijna twee jaar aan Audit & Improve projectcycli bij Schleifenbauer.

Over Edward Goudsmits

Het project bij Schleifenbauer is op mijn lijf geschreven. Ik heb ooit de quote gelezen “You can’t manage what you don’t measure”. Door mijn technische bedrijfskundige achtergrond heb ik geleerd dat “meten is weten”. Ik heb Audit & Improve (A&I) onder andere ontwikkeld op basis van dit principe. Mijn sterke kanten zijn mijn analytisch vermogen en mijn soft skills, zoals: met mensen omgaan en het creëren van een omgeving waarbij mensen open staan voor verandering. Dankzij de A&I aanpak blijven we bij de feiten (met behulp van meten). De input van medewerkers is van enorm belang, dus ze worden betrokken bij het proces van A&I door te vragen wat ze zelf denken wat er beter kan. Zo ontstaat er langzaamaan draagvlak voor verbeteringen. Verder is mijn ervaring op het gebied van kwaliteit zeer waardevol aangezien daar oorspronkelijk de sterkste behoefte van Schleifenbauer lag. Vanuit de invalshoek van kwaliteit pakken we inmiddels de processen van logistiek, operations en inkoop ook aan. De aanpak heeft hier al geresulteerd in een andere operations structuur en de toevoeging van visueel management bij verschillende processtappen.

Over Schleifenbauer

Schleifenbauer is een fabrikant van Power Distribution Units (PDU’s) gevestigd in Den Bosch. Hun kracht is het produceren van op maat geconfigureerde PDU’s vanaf één stuks met een levertijd van enkele weken. Het opschalen van de productiecapaciteit door de toenemende vraag van bestaande klanten en de additionele vraag van nieuw klanten vereiste een brede projectaanpak, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Over Audit & Improve

Met de Audit & Improve projectaanpak van Nobleo Manufacturing werd na de eerste scan en audit een duidelijk menukaart van verbetermogelijkheden gepresenteerd. Na de eerste ronde van het selecteren van de verbeterpotentialen, startte de eerste verbetercyclus. Na het realiseren van de beloofde resultaten aan het einde van een verbetercyclus, kwam de menukaart weer op tafel.
Op deze manier werken Nobleo Manufacturing en Schleifenbauer nauw samen aan het realiseren van cycli van verbeteringen voor productie en logistiek, klantenondersteuning, kwaliteit en het algehele kwaliteitsmanagementsysteem.

Meer weten?

Vul ons contactformulier in.

Neem contact op