Interview met SIRI-assessor

Maak kennis met SIRI: een interview met SIRI-assessor Berend Steenhuisen

Onze collega Berend Steenhuisen vertelt in dit interview het belang van investeren in de digitale transformatie om organisaties voor te bereiden op de toekomst. Hij belicht specifiek het SIRI assessment en legt uit welke waarde dit biedt voor bedrijven. Het interview biedt inzichten in hoe bedrijven kunnen profiteren van de digitale transformatie om hun concurrentiepositie te versterken.

Wat houdt SIRI in?

SIRI, ofwel de Smart Industry Readiness Index, biedt bedrijven een methodiek om hun digitalisatie roadmap te bepalen en de focus te leggen op essentiële investeringen. Het doel van SIRI is om jouw bedrijf klaar te maken voor de toekomst door de huidige “digitale volwassenheid” van je organisatie te identificeren en te helpen bij het prioriteren van de volgende stap, altijd met oog op de benchmark binnen je industrie. Dit vormt de basis voor het creëren van een gepersonaliseerde roadmap die jouw succes verzekert.

 

Op welke gebieden beoordeelt het SIRI assessment een organisatie?

Als gecertificeerde SIRI-assessor biedt Nobleo Manufacturing waardevolle ondersteuning. We voeren niet alleen het assessment uit, maar begeleiden onze klanten ook bij de implementatie van de aanbevolen verbeteringen. Onze SIRI-assessoren, @Peter en @Berend, analyseren en beoordelen de prestaties van jouw bedrijf op 16 verschillende dimensies, die onderverdeeld zijn in categorieën zoals Operations, Supply Chain, Product Lifecycle, Automation, Connectivity, Intelligence, Talent Readiness en Structure & Management. Door middel van een wiskundig model en grondige analyse stellen we een gedetailleerd adviesrapport op met aanbevelingen voor verbetering. Dit rapport helpt bedrijven om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen en hun digitale transformatie op een effectieve wijze vorm te geven. Bovendien biedt het waardevolle inzichten voor bedrijven die willen investeren in duurzaamheid. Door duurzaamheid te combineren met het verminderen van materiaalverspilling, kunnen kosten worden verlaagd. Zo kan een bedrijf niet alleen zijn milieu-impact verminderen, maar ook nieuwe kansen creëren en zich onderscheiden van de concurrentie.

 

Hoe ziet het SIRI assessment eruit?

Het SIRI-proces begint met een onboarding call, waarin we samen met jou bepalen welk deel van jouw productieomgeving geassessed moet worden. Vervolgens organiseren we twee workshopdagen, waarin onze SIRI-assessoren een uitgebreide uitleg geven over de SIRI-methodiek en tijdens een rondleiding door jouw fabriek een duidelijk beeld krijgen van de mate van digitalisering. Op de eerste dag beoordelen we alle 16 dimensies en kennen we scores toe. Na enkele dagen van analyse en discussie volgt de tweede workshopdag, waarin we de resultaten van het assessment bespreken en prioriteiten stellen aan de hand van ons wiskundig model, dat rekening houdt met de score, de kosten, de industriebenchmark en de geselecteerde key performance indicators (KPI’s). Enkele dagen later ontvang je het volledige rapport, inclusief advies over de vier dimensies die prioriteit moeten krijgen.

Wat zijn enkele voorbeelden van een mogelijke aanbeveling gebaseerd op een SIRI assessment?

Voorbeelden van mogelijke investeringen die we kunnen aanbevelen, zijn bijvoorbeeld het investeren in digital twin technologie, waarmee een digitale replica van jouw productiesysteem wordt gecreëerd om productieprocessen te simuleren en optimaliseren. Het rapport kan ook suggereren om te investeren in de ontwikkeling van een algoritme dat keuzes maakt voor logistieke goederenstromen, zoals het bepalen van de beste keuze wanneer er meerdere docks beschikbaar zijn.

Onze aanbevelingen in het rapport zijn volledig afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Op basis van de grootte, doelstellingen en kostenprofiel van jouw organisatie stellen we een top 4 prioriteitenlijst op uit de 16 dimensies. Dit vermindert de vele mogelijke investeringsrichtingen tot een handvol essentiële initiatieven. Door je te richten op de gebieden die verbetering behoeven, kun je betere resultaten behalen en een hoger rendement op investering (ROI) realiseren uit jouw digitale transformatie-initiatieven.

 

Wat is de toegevoegde waarde van Nobleo Manufacturing?

Bij Nobleo Manufacturing houdt onze betrokkenheid niet op bij het overhandigen van het SIRI-rapport. We kijken naar de aanbevelingen en de voorgestelde investeringen op de vier focusdimensies, en bieden vervolgens ondersteuning bij de implementatie van deze verbeteringen. Tijdens onze samenwerking streven we ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan jouw specifieke eisen. Dit kan variëren van de ontwikkeling van nieuwe softwaretoepassingen tot het optimaliseren van bestaande systemen. Naast technische expertise hechten we bij Nobleo Manufacturing ook veel waarde aan een goede communicatie en samenwerking met onze klanten. We zorgen voor regelmatige updates, feedbacksessies en evaluaties om ervoor te zorgen dat de oplossingen op schema liggen en aan jouw verwachtingen voldoen.

Bij Nobleo Manufacturing streven we naar het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten en ondersteunen we hen bij hun digitale transformatie. We begrijpen dat digitale transformatie een breed investeringsgebied is en dat dit complex kan lijken. Daarom zorgen we ervoor dat onze klanten een duidelijke roadmap en plan voor de toekomst hebben. Op die manier kunnen ze toekomstbestendig worden en beter anticiperen op uitdagingen die zich voordoen.

Wil je de mogelijkheden van een SIRI-assessment en de opvolging daarvan bespreken? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend overleg. Is jouw bedrijf al klaar voor de toekomst?

Meer weten?

Neem contact op met Berend via Berend.Steenhuisen@nobleo.nl of vul ons contactformulier in.

Neem contact op