Maak kennis met: Project Logistic Engineering in een Lean Assembly omgeving door Jeffrey Mussche

Wij stellen u graag voor aan Jeffrey Mussche, Industrial Engineer & Data Scientist bij Nobleo. Hij is momenteel werkzaam bij VDL Smart Spaces waar hij samen met Peter Thissen en Peter Lemke een project doet in de logistieke engineering.

Over Jeffrey

Ruim anderhalf jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Eindhoven in Operations Management and Logistics en ben ik begonnen bij Nobleo Manufacturing. Als Industrial Engineer & Data Scientist ben ik betrokken geweest bij meerdere projecten en heb ik ervaring op mogen doen in zowel data vraagstukken, als logistieke vraagstukken. Met deze ervaring ben ik begonnen aan een project bij VDL Smart Spaces, voorheen VDL Bus. Een interessant project waarbij het voorbereiden en verkrijgen van de juiste data de basis vormt voor het oplossen van grotere logistieke vraagstukken.

 

Over VDL Smart Spaces

In de afgelopen jaren is de vraag naar woningen in Nederland flink toegenomen, maar het aanbod van betaalbare mogelijkheden blijft ver achter. VDL en Van Wijnen voegen hierom hun ervaringen in industrialisering en bouw samen om een oplossing te vinden voor het woningtekort. Door de productie van geïndustrialiseerde bouwmodules kan de bouwtijd van een woning op locatie aanzienlijk worden verkort, van ongeveer 60 dagen naar slechts 24 uur.

Voor VDL Bus in Heerenveen resulteerde dit in een complete omslag van het bouwen van bussen, naar het bouwen van modulaire badkamermodules. Een omslag waarbij Nobleo Manufacturing is ingeschakeld om de logistieke engineering in een lean assembly omgeving op te pakken. Bij een nieuwe productielijn hoort natuurlijk een naadloos aangesloten logistiek proces. Nobleo ondersteunt bij zowel de fysieke logistiek (lijntoevoer, verpakking- en leverstrategie, lay-out, transport, etc.) als bij de besturingslogistiek (voorbereiding van Master Data, automatisering van o.a. administratieve handelingen, implementatie van SAP, etc.) van deze ontwikkeling. De ervaring van Nobleo in de ontwikkeling van logistieke processen in de Automotive industrie dragen enorm bij aan de logistieke implementatie.

Dit is een interessante uitdaging waarbij ik mijn opgedane kennis in de praktijk mag brengen en samen met Peter Lemke en Peter Thissen onderdeel uitmaak van het Nobleo projectteam.

Meer weten?

Neem contact op met Jeffrey via Jeffrey.mussche@nobleo.nl of vul ons contactformulier in.

Neem contact op