Sankey Diagrammen voor een Heldere Blik op Flow

Het managen van je supply chain en voorraadbeheer is bijzonder relevant in de huidige crisis, waarin leveranciers geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen in het nieuwe economische landschap en het sluiten van grenzen.

Opdracht

Om de toegevoegde waarde van een bedrijf in de maakindustrie te maximaliseren, is het noodzakelijk om de logistieke flows te analyseren. Dit houdt het minimaliseren van voorraad en opslag in en het creëren van zoveel mogelijk flow. Vaak ontbreekt een helder overzicht van de processen die je in staat stellen je aandacht te richten op de stromen waar de grootste impact kan worden bereikt. Nobleo heeft een tool ontwikkeld die precies die inzichten geeft, door inzichten te bieden in uw logistieke processen.

Aanpak

De Sankey tool combineert data vanuit meerdere lagen van de organisatie – van vraag tot verpakkingsdata – en presenteert een eenduidig overzicht van de logistiek in uw bedrijf. Gecombineerd met onze logistieke inzichten kan dit gebruikt worden om grote besparingen te realiseren vanwege vermindering van onnodige handelingen en opslag van onderdelen en producten.

Resultaten

Het Sankey diagram is de fundering voor het optimaliseren van uw logistieke processen; voor zowel interne als externe flows. Daarnaast kan ook inzet van mankracht middels een bottom up benadering worden berekend om inzicht te bieden in de potentie voor efficiënte operatie van uw bedrijf.

In deze tijden van Corona met reshoring, alternatieve of additionele supply chains ontstaat een urgentie voor een allesomvattende en up-to-date overzicht van voorraadbeheersing en Sankey is hiervoor een uitermate geschikte tool.

Neem contact op