Simulatie van de Volvo batterijproductielijn

De verduurzaming van de auto-industrie zorgt er onder andere voor dat het aandeel elektrische auto’s de komende jaren sterk blijft stijgen. Tussen 2030 en 2035 zullen er naar verwachting alleen nog maar elektrische auto’s op de markt komen. Volvo Cars zet behoorlijk de vaart erin als het gaat om verduurzaming van zijn organisatie en auto’s. Het streven is om rond 2040 een CO2-neutrale en volledig circulaire onderneming te zijn. Voor 2025 staat al een reductie van 40-50% uitstoot per auto op de agenda en in 2030 moet de gehele vloot volledig elektrisch zijn.

Een aantal jaar geleden heeft Volvo een productielijn opgezet om batterijen te produceren. Door de opschalende en fluctuerende productie, bleek het een uitdaging te zijn om de logistiek rondom de productielijn te sturen. Doormiddel van Synchronized Flow is geprobeerd de logistiek te “synchroniseren” met productie, echter had dit nog niet de gewenste resultaten.

Nobleo heeft de kans gekregen om de synchronisatie tussen logistiek en productie in kaart te brengen en te analyseren. Met onze logistieke kennis van de automotive industrie in combinatie met kennis over simulatiemogelijkheden konden wij Volvo een gerichte oplossing bieden. Met behulp van een simulatie heeft Nobleo de huidige situatie inclusief fluctuaties in de productielijn kunnen nabootsen. Een simulatie biedt de mogelijkheid om tal aan scenario’s na te bootsen en te testen in een virtuele omgeving, zonder de productieomgeving fysiek te verstoren. Uiteindelijk hebben we de grootste bottlenecks van de synchronisatie aan het licht gebracht en daarmee Volvo geholpen om de productielijn en logistiek verder te optimaliseren. In het filmpje is terug te zien hoe de simulatie in zijn werk gaat!

Meer weten?

Neem contact op met Berend via Berend.Steenhuisen@nobleo.nl of vul ons contactformulier in.

Neem contact op