New Product Logistics

Deze organisatie levert mechatronische modules voor OEMs in de high tech sector. Ze zijn een first-tier partner in de industrieën voor semiconductors, analytische instrumenten en medische systemen met wereldwijde operaties.

Opdracht

Een belangrijke klant van onze opdrachtgever heeft een nieuw product ontwikkeld om de serviceability en upgradeability te verhogen van hun state-of-the-art technologie. Een spoedige marktintroductie is cruciaal, gegeven de competitie en tijdsdruk. De organisatie bevindt zich momenteel in een vroeg stadium van het productontwikkelingsproces vanwege Early Supplier Involvement (ESI) met hun klant. Het project bevond zich daardoor in de realisatiefase voor de NPI afdeling en hardware moet binnen een bepaalde tijd klaar zijn binnen het QLTC perspecief.

Aanpak

De conceptuele TPD’s zijn vrijgegeven en geleidelijk geïmplementeerd met engineering changes (EC). De voornaamste rol van de New Product Logistics (NPL) Engineer was de implementatie van het EC proces en monitoring van dit plan in de realisatiefase van het project.

Bepalen en uitvoeren van het projectplan van logistiek in cross-sectorale projectteams is uitgevoerd om een stabiele en regelmatige omgeving te creëren voor alle onderdelen in de Bill of Materials (BOM). Co-operatie tussen de afdelingen van inkoop en materiaalplanning is bereikt evenals coördinatie van de materialenstroom voor kritieke en non-kritieke materialen (verpakking, reserveonderdelen en gereedschap).

Resultaat

Om de betreffende productiemodule te produceren is een van de meest complexe en grootste BOMs in het volledige project benodigd met meer dan 1000 unieke onderdelen en circa 200 mono-onderdelen. Ook is er sprake van hoge betrokkenheid en afhankelijkheid van leveranciers met meer dan 50 leveranciers. De “first time right” aanpak is succesvol geïmplementeerd en klantvraag is voldaan. Inrichting van de logistieke omgeving met voldoende capaciteit en voorraden maakt het behalen van de move rate mogelijk. De transitie van realisatie naar de industrialisatiefase van het project is succesvol voltooid binnen de tijdsrestricties.

Neem contact op

“Introduction of new product under time pressure was succesful from a logistic perspective”