Skip to main content

Stedentrip naar Dublin

By 8 juli 2022oktober 14th, 2022Events

Na een geweldige zeiltrip naar Griekenland vorig jaar, konden we niet wachten om weer een nieuw avontuur aan te gaan. Dit jaar werd het een stedentrip naar Dublin. Met 6 auto’s reden we in alle vroegte naar Düsseldorf, waaruit het vliegtuig vertrok die ons naar het mooie Dublin vloog.

Aangekomen in Dublin gingen we met iets te hete koffie achter de kiezen, de bus in om naar het hotel te gaan. Daar lieten we onze bagage achter, om vervolgens een heerlijke lunch te hebben in The Market Bar. Een sharing lunch met allemaal lekkere gerechten. Met een volle maag liepen we naar een van de mooiste bibliotheken van de wereld: de bibliotheek van Trinity College.

Daar hebben we met open mond gekeken naar de duizenden oude boeken die in de bibliotheek stonden. Een bijzondere plek om te zien. Daarna was het tijd om ons op een andere manier te laten verwonderen, namelijk door het heerlijke diner bij Charlotte Quay. Het plan was om die avond ook nog naar de Shelbourne Park Greyhound Stadium te gaan, maar daar was geen tijd meer voor. Dus besloten we om de bekendste bar van de Dublin te bezoeken: The Temple Bar. Daarmee werd de eerste dag van de stedentrip afgesloten.

De tweede dag begon met een fietstour door Dublin, waarbij iemand binnen 10 minuten al een lekke band had. Gelukkig was dat probleem snel verholpen en hadden we verder geen obstakels tijdens de rest van de tocht. Na het fietsen was het tijd voor een uitgebreide lunch bij TGI Fridays, waarna er een tour door Teeling Whiskey distillery volgde. Daar kregen we een rondleiding en mochten we een paar whisky´s proeven. Sommige mensen waren er heel enthousiast over, andere iets minder. Vervolgens was het tijd om wat te gaan eten in een pub. Aangezien we de dag ervoor niet meer naar de hondenrennen konden, besloten we om na het eten daarheen te gaan. Een deel te voet en het andere deel met de fiets. Jammer genoeg heeft de fietsende groep de hondenrennen niet mogen bereiken, aangezien er een ongelukje gebeurde. Het fietsen in Dublin is toch iets minder veilig dan het fietsen in Nederland. Gelukkig was het ongeluk niet ernstig en kwam de collega met wat schrammen en de schrik vrij.

Ondanks dit alles konden we er wel nog een zeer gezellige avond van maken.

Op de derde en laatste ochtend hadden was er niks gepland, dus iedereen kon zelf de invulling kiezen. Sommige mensen gingen Dublin verkennen, terwijl andere liever nog een paar uurtjes slaap pakte. Rond het middaguur was het tijd voor een lekkere lunch en vervolgens zat deze reis erop. Hij was kort, maar ook zeker krachtig. We hebben vele dingen mogen doen en zien, en laten we hopen dat de volgende trip nog beter wordt!