Skip to main content

Trip naar Hamburg

By 27 mei 2019mei 29th, 2019Events

Na maanden van voorbereiding was het zover: het Nobleo weekend 2019 naar Hamburg! Stipt om 8.30u vertrokken we vanuit de Petrakerk op roadtrip richting de Volkswagenfabriek in Emden. Via Whatsapp werd de locatie van elk van de 5 auto’s gedeeld, wat nogal wat hilariteit opleverde. Zo waren verkeerde afslagen niet te verbergen en ontstond er nogal wat competitie om als eerste aan te komen. Wat in eerste instantie de ‘toeristische route’ leek, bleek achteraf de snelste te zijn.
Rond lunchtijd kwamen we aan in Emden en uiteraard lagen de broodjes in de laatste auto… De tour was zeer interessant, vooral ook doordat veel van onze consultants bij Nedcar en Volvo actief zijn (geweest). Deze getrainde ogen zagen ook bij Volkswagen weer allerlei mogelijkheden voor verbeteringen.

Door naar eindbestemming Hamburg, waar we in een zeer multiculturele wijk terecht gekomen waren waardoor we ons nog meer in het buitenland waanden. Een terugkerend thema gedurende het weekend was de rit met de metro naar de Reeperbahn en terug, alsook natuurlijk het lekkere en uitgebreide eten. Vrijdag avond startte dat met een walking dinner: voorgerecht, hoofdgerecht en toetje bij verschillende locaties. Gezien de grote Duitse porties was het maar goed dat we tussentijds wandelingetjes deden zodat we ook nog van het toetje konden genieten. Nog vol energie heeft een groot deel van Nobleo de Reeperbahn tot diep in de nacht onveilig gemaakt.

Zaterdag was het opstaan daardoor toch even lastig, maar na een ontbijtje in het hotel kon het gros er weer tegenaan. Een fietstour door Hamburg stond op het programma, waardoor we ook wat meer van de Hamburgse cultuur opgestoken hebben en iedereen inspiratie kreeg voor het middagprogramma. Dat was namelijk vrij te besteden met activiteiten die nogal uiteenliepen: powernappen, F1 kwalificatie kijken en meer cultuur snuiven kwamen het meest voor. Maar niet voordat we een hamburgerrestaurant bezocht hadden, die hamburgers serveerde die qua formaat meer op gehaktballen leken.

In de avond was voor velen de hamburger nog niet helemaal gezakt, maar plaats voor een Schnitzel en een goed wijntje heb je altijd. Het toetje moest wat gehaast zodat we de boottocht zouden halen. Hamburg by night vanaf het water ziet er aantrekkelijk uit en ook hebben we het grootste vrachtschip ter wereld mogen aanschouwen. Met het vooruitzicht op een vroege start de dag erna bij de vismarkt hebben we onszelf ditmaal wat ingehouden bij de hotelbar.

Vertrek om 7.30 op een zondag bleek toch niet voor iedereen weggelegd, waardoor slechts een select clubje op de vismarkt is aangekomen. Bijzonder genoeg was een Nederlander die kamerplanten verkocht de grootste attractie, als een heuse cabaretier verkocht hij de ene na de andere plant. Op de terugweg hebben we nog een pitstop gemaakt in het pittoreske Osnabrück bij een heuse hausbrauerei. Hier was ook het moment gekomen om afscheid te nemen van elkaar en alweer te fantaseren over het volgende weekend.

Tot volgend jaar!